Ett nytt år är här och vi på Sotningsväsendet i Gävle laddar för fullt med nya informationssatsningar. Inte minst för att ytterligare trygga brandskyddet och för att skapa en bättre inomhusmiljö.

Med vår nya hemsida tar vi med oss matnyttig information sedan tidigare – men vi har också laddat med helt nya avsnitt. Under fliken Tips & Råd får du nu mer fakta och inspiration kring hur du kan skapa säkrare eldning och bättre ventilation hemma. Ta gärna del av våra informationsfilmer! I avsnittet Sotning och brandskydd kan du till exempel se vår instruktionsfilm hur du bäst förbereder inför sotarens besök – så att arbetet blir effektivare och smidigare för alla! 

Inom kort lanserar vi också Sotarportalen här på hemsidan. Det blir en egen flik med reportage och nyheter från sotarens värld. Här får du bland annat ta del av våra kunskaper inom brandskydd och ventilation, men också lära känna vår värld lite mer. Du möter dagens sotare och ventilationstekniker, men kan också ta del av kuriosa från historien. Hur mycket vet du t ex om sotarnas eget språk, Knoparmoj? En språklig kulturskatt som tyvärr är på väg att försvinna. Vi berättar mer om historien bakom.

Håll utkik efter det och mycket mer därtill!
Vi hoppas att du får en trevlig och givande läsning på vår nya hemsida!